Technológiák / újítások:

Hőszigetelés:

hatékony hő vezető képességű kerékpáros és technikai ruházat, mely segíti az egyenletes testhőmérséklet fenntartását.

Izzadtságelvezetés:

ezek a fejlett technikai kerékpáros ruházati anyagok biztosítják a mozgás közben képződő hő és nedvesség elvezetését, így testünk felülete szárazabb marad. A jó minőségű kerékpáros ruházat megakadályozza az izzadtság által okozott irritációt, dörzsölést, gyulladást és segíti a testhőmérséklet optimális szinten tartását. Emellett hideg időjárásban, a nedvesség elvezetése jobb hőszigetelést biztosít és megakadályozza a test kihűlését.

Kompressziós szabás:

az izomra ható külső nyomás elősegíti a fokozott vérkeringést, így végtagjaink hatékonyabban regenerálódnak és frissebbek maradnak edzés közben. Ennek hatására izomzatunk több oxigénhez jut, így csökken a tejsav felhalmozódás, fokozva a regenerálódást, csökkentve a görcsök fellépésének lehetőségét, nem utolsó sorban csökkenti az izomra ható mechanikus terhelés negatív hatását.

Antibakteriális:

Speciális eljárás, mely megelőzi a baktériumok kifejlődését és az ezek állttal kialakuló gyulladásokat, fertőzéseket és a miattuk fellépő kellemetlen szagokat.

Szélálló anyagok:

melyek védelmet biztosítanak az elemek viszontagságaival szemben, megőrizve kiváló nedvesség elvezető képességüket.

Vízálló:

Speciális felületkezelés, vagy anyagtípus, ami a kerékpáros ruházat, víz taszítóságát eredményezi. Speciális rostok, amik nem engedik a folyadékot megülni a felületen, egyszerűen "leperegnek" a vízcseppek.

Nyúlásképesség, rugalmasság:

a testmozgás dinamikus hatásaira a ruhaanyag-típusok eltérően reagálnak, különböző mértékű ellenállást fejtve ki. Ideális esetben a ruha pontosan úgy viselkedik, ahogy azt tervezője megálmodta, így biztosítva viselője számára, a kompromisszumok nélküli kerékpározás élményét, egyben odafigyelve arra, hogy a kerékpáros ruházat mind funkcionalitásában, mind tartósságában ne veszítsen minőségéből. A Bicycle Line három különböző rugalmassági osztályt használ:

az Elastic Energy+ névre hallgató anyagot, ami minden irányba optimális nyúlást tesz lehetővé viselőjének, ezzel biztosítva viselője számára a mozgás legmagasabb spektrumát;

az Elastic Energy névre keresztelt anyagot, a nagytestvérhez képest itt két irányba biztosít tökéletes rugalmasságot ruházatunk viselője számára;

a Comfort Energy ami egy irányba rugalmas,ezt az anyagot olyan helyeken alkalmazzák a ruházatban, ahol várhatóan más irányú nyúlás nincs vagy szükségtelen hogy kerékpáros ruházatunk nyúlékony legyen , illetve ez a tulajdonság nem akadályozza viselője szabad mozgását.

Fényvisszaverők, avagy Láthatósági nyomatok:

Fényvisszaverő betétek a kritikus pontokon, hogy növeljék a sportoló láthatóságát minden irányból, a közutakon és azon kívül is. Maximális észrevehetőséget biztosítva, nem csak este hanem szürkületkor és pirkadatkor is.

Headset / MP3 kompatibilitás:

kerékpáros ruházataink nagy részében, külön kialakítás található a Headset vagy fülhallgató könnyebb elvezetésére, külön zseb,vagy tároló résszel.

APC (Advanced Panel Construction):

Különböző szövetek és anyagok használata kerékpáros ruházatainkban, a funkcionalitást és tartósságot, maximálisan szem előtt tartva. Mint egy technológiai puzle, úgy állnak össze a különbféle ruhadarabok; attól függően hova kerülnek a panelek, a kopás állóságuk, rugalmasságuk szükség szerint változik, így kapva a lehető leg komfortosabb és legtartósabb ruhadarabokat.

YKK cipzár

Hibás cipzár, törött fogak, nehéz gördülés. Egy rossz cipzár az egész ruhadarabot viselhetetlenné teheti. A Bicycle Line büszke arra, hogy a legjobb cipzárt használja, az YKK.

Az YKK a legnagyobb cipzárgyártó a világon. A Japán cég több HiTech terméket gyárt, híres praktikus és megbízható megoldásairól. Magas minősége, tökéletesen párosul a Bicycle Line minőségével.