Három réteg elmélet

Az emberi test nagy hőt generál edzés közben. Ezért alapvető szükséglet, hogy megfelelő rétegeket viseljen a sportoló, a tökéletes hőelvezetés érdekében; miközben saját mikroklímája fennmarad. A "3 réteg elmélet" alapja, hogy sportolás közben, testhőmérsékletünk nem állandó, ezért fontos a különféle kerékpáros ruha rétegek használata. A lélegző ruházat alapjában segíti elvezetni testünkről a nedvességet; emellett fontos az időjárás függvényében megfelelően súlyozott ruhadarabok kiválasztása.

Az első réteg, általában a bázis, ami közvetlenül érintkezik a bőrrel. Mint minden egyes alap ez dönti el öltözetünk sikerét vagy kudarcát. A jó kerékpáros aláöltözet, jellemzően könnyű, kivalló a nedvesség elvezető képessége, antibakteriális és puha, kényelmes érzést biztosít a bőrünknek. Ehhez társulhatnak különféle specifikációk: varrat nélküli illesztés, háló rendszerű, ECC, stb. különféle anyagok, különféle tulajdonságokkal rendelkeznek; szénszálas anyagok antisztatikusak, poliuretán bevonatúak ezáltal "szélálló", vagy például a Merinói gyapjú nagyon kényelmes viseletet biztosít.

A második réteg, vagy közbenső réteget, általában a „hagyományos” kerékpáros ruházat, egy rövidnadrág és egy mez alkotja. Ezek a ruhadarabok mintegy szigetelő működnek a külső és belső réteg között. Jellemzően jó hőtartó képességgel rendelkeznek, miközben lassú légzést folytatnak a külső réteggel, vagy extrémen vékonyak a maximális szellőzés érdekében, a megfelelő mikroklíma fenntartása miatt, hideg vagy meleg időben. Emellett ez a réteg ahol megtalálhatók a különféle zsebek tárlók kombinációja (pénztárca, mp3 stb).

A harmadig réteg, megbízható védelmet nyújt az elemekkel szemben (eső, hó, szél), ezek a ruházatok általában valamilyen membránnal ellátót külső rétegek, szövetek. A kor újdonságainak és a Bycicle Line fejlesztőinek köszönhetően olyan ruhákat tudtunk gyártani, melyek szélállóak és vízállóak, emellett rugalmasak és légáteresztőek, ugyanakkor akadálymentes mozgást biztosítanak viselőjének. Különféle vastagságokkal és anyagokkal (lásd BL ruházati alapanyagok ) könnyen kiválaszthatjuk a megfelelő "záró réteget" sport tevékenységünkhöz.

A háromréteges öltözködés, három pontja!

1. réteg – az időjárás hőmérsékletéhez alkalmazkodó vastagságú, rugalmas,magas nedvesség elvezető képességű, könnyű, rugalmas, rejtett vagy varrás nélküli kellemes tapintású aláöltözet, amely az intenzív testmozgáskor elengedhetetlen.

2. réteg – hőmérséklettől függően vastag vagy vékony anyagú, hosszú vagy rövidujjas szabású, jól szellőző fokozottan légáteresztő és nedvességáteresztő magas funkcionalitású kerékpáros ruházat.

3. réteg – magas nedvességelvezető képességgel rendelkező, különféle bevonatokkal ellátott átlagban laminált eljárással vagy anyagában képzett (víztaszító, szélálló), hatékony hőháztartást biztosító magas minőségű kerékpáros ruházat.