Merida Cyclo Cross 2016 kerékpár

A 2015-ös évhez képest nagy átalakuláson estek át a Merida kerékpárok. mind vázanyagban, mind felszereltségben egyre jobban törekedtek a mérnökök, hogy egy igazán élvezhető, használható és hosszú élettartamú egységet alkossanak. Az ilyen elgondolású és hosszas tervezői előkészület után megalkotott 2016-os kerékpárok, mind árérték arányban mind a felhasználási szempontból próbálnak igazodni a vásárlóközönséghez. 


A tavalyi évben már egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a Cyclo Cross kerékpárokra a gyártók. Céljuk, hogy az országúti és az CX, kerékpározás élményét ugyanazon a kerékpáron átélhessék függetlenül attól, hogy ez sík aszfalton vagy terepen kerül kihasználásra. A 2016-os Cyclo Cross kerékpárokon mini V-fék, vagy mechanikus tárcsafék, vagy hidraulikus tárcsafék biztosítja a kiváló fékhatást minden körülmények között. Maga a váz kialakítása is lehetővé teszi azt, hogy ténylegesen egy köztes felhasználási területet próbáljon lefedni a kerékpározás világában. A régebbi típusok nem voltak alkalmasok másra, mint a CC és a XC versenyzésre. A technikai fejlődésnek és a valós vásárlási igényeknek megfelelően, mint például a carbon első villa, az átütő tengelyes, tubeless-kompatibilis kerekeknek köszönhetően a terepen hiányzó merevséget és az ott szerzett rossz tapasztalatokat próbálták elkerülni, megelőzni. A 2016 új modellek közül, ami ebben a kategóriában sokat fejlődött az a Merida Cyclocross 6000 modell. A bringa megjelenése igen biztatóra sikerült és nem nevezhető egy átlagos tömeggyártott kerékpárnak. A tervezőknek sikerült a túlzott harsány színvilágot is elkerülni, és emellett tökéletes vázgeometriát alkotni. A Merida Cyclo Cross 6000 vázra élettartam garanciát vállalnak (melyet a kerékpár regisztrációja után kapunk meg), amivel azt is bizonyítani szeretnék, hogy ez a kerékpár valóban egy remek döntés. A felszereltségét végig tekintve eléggé ütősre sikerült.
Jellemzők:
Váz: Race Disc CF3 R12
Méretek: XS[47]-S[50]-M[53]-L[56]-XL[59]
Villa: CC Carbon disc 15
Középcsapágy: integrált
Fék: Shimano RS685 hidraulikus tárcsafék 160/160 mm
Lánc: KMC X11EL, 11 fokozat
Hajtómű: Shimano RS500 46-36 fogszám
Fékváltókar: Shimano Ultegra, 11 fokozat
Első váltó: Shimano Ultegra D, 11 fokozat
Hátsó váltó: Shimano Ultegra SS, 11 fokozat
Lánckeréksor: Shimano CS-5800-11, 11-28 fogszám
Kormány: Merida Road Pro
Kormányszár: Merida Road Pro
Kormánycsapágy: Big Conoid S-bearing Neck Pro
Kerékszett: DT Swiss R24 Spline cen/disc F15 R12
Gumiköpeny: Maxxis Mud Wrestler 33 mm, Aramid szálas hajtogatós
Nyereg: Prologo Kappa 3
Nyeregszár: Merida Carbon SB15, 27,2 mm
Egy gyors áttekintés után ráébredhetünk, hogy ez egy igazi öszvér. Mind országúton, mind terepen kiváló teljesítményt fog nyújtani és biztonságban érezhetjük magunkat a nyeregben. Amit kiemelnék a felszereltségek közül az a váz. Nagymértékű odafigyeléssel kialakított vázgeometria mely igazán merev és mellette rendkívül könnyű. A carbon teszi, nagyon sok oldalúvá melyet már szinte minden magas kategóriás kerékpárnál előszeretettel alkalmaznak, mivel sokkal strapabíróbb, könnyebb, mint például egy ALU-váz. Összegezve a Merida Cyclo Cross 6000 modellel egy igazán kiforrt ütős darabra sikerült, melyre tiszta szívből büszkék lehetnek mind a tervezők mind a felhasználók. Ezután már nem is maradt más dolgunk, mint kipróbálni ezt a remek bringát.

Merida cyclocross kerékpárok 2016