Cikkek

Ergon markolatok

A hagyományos kerékpáros markolat formájának megváltoztatása megoldást nyújthat az esetlegesen fellépő zsibbadás és csuklóproblémák megoldására. A „titok” a megfelelő alátámasztásban rejlik. Csuklónkat a markolat így megfelelő szögben támasztja alá, megszüntetve a folyamatos feszülést.

Az alátámasztott rész jelentősen nagyobb a megszokott henger alakú kerékpáros markolatokénál, így jobb tehereloszlatóként működik, és nem nyomja el az itt futó ereket. Ez a kézzsibbadás fő oka, mely ezzel a formai kialakítással megszüntethető, vagy jelentősen csökkenthető.

Az Ergon GP, GC, GR és a GX kormánymarkolatok segítségével megelőzheti a kerékpárosok gyakori problémáját: az ujjai meggémberedését, a kéz és az alkar fájdalmat. Ennek a kellemetlenségnek két fő oka van: erős nyomás a tenyér érzékeny részein, valamint a helytelen kéztartás.

Az anatómiailag optimális tervezésének köszönhetően az Ergon kormánymarkolatok a hagyományos markolatok 60%-val szemben az egész tenyérnek védelmet nyújtanak. A nagyobb védelem hatására különösen a signcsonti ideg területén csökken a nyomás, ezáltal csökken a zsibbadás kialakulásának valószínűsége. Továbbá az Ergon Teljesítmény és Verseny Széria kormánymarkolatainak anatómiai kiképzése javítja a kéztartást. A helytelen kéztartás és a középső ideg túlterhelése (carpalis alagút szindróma kialakulásához vezethet) lehetetlenné válik a kormánymarkolat helyes beállításával.

A P az R és a C széria sorozatok alapelve a kényelmen alapult. A GX1 és a GX2 modell szilárd kormánymarkolat teste szárnnyal van ellátva, ami sokkal vékonyabb, mint a korábbi modelleké. A markolat belső átmérője is lecsökkent, ami jól jön olyan helyzetekben, amikor állandóan változtatni kell a kéztartáson az út egyenetlensége miatt.

A markolat könnyűsúlyú gumiból készül és stabil kapoccsal rögzül. A GX1 modell jelentősen könnyebb a korábbi markolatainknál. A GX2 Carbon modell 100%-os carbon kormányszarvval van felszerelve, melynek súlya mindössze 34gramm. A GX széria a verseny markolatok új jelszava.