A Merida 2017-es montis újdonságai

2017-re még az ideinél is bővebb és izgalmasabb választékkal készül a MERIDA, mind országúti, mountain bike, városi és e-bike kategóriában. Nem egyszerű felülmúlni olyan megoldásokat, mint a szuper könnyű SCULTURA, a többszörös győztes NINETY-SIX, (hogy csak néhányat emeljünk ki a teljes palettából) de az egyes modelleken belül variálható kerékméret, választható hagyományos felni- vagy tárcsafék és a választék további bővülése olyan területeken is, ahol a MERIDA korábban nem volt még jelen, biztosan tud majd meglepetést okozni a legfanatikusabb kerékpár kedvelőknek is.

BIG NINE/BIG SEVEN:

A MERIDA mérnökeinek szeme előtt végig egyetlen cél lebegett: megalkotni a világ leggyorsabb merevfarú kerékpárját, melyet a MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM világ szinten sikeres versenyzőinek tesztjei és tapasztalatai alapján már öt éve folyamatosan fejlesztenek, a legmagasabb kategóriát képviselő CF5 váz mindössze 900g-ot nyom. A Boost-standard technológiával ellátott kerékpár még könnyebb manőverezhetőséget tesz lehetővé, az aerodinamikus alsó cső pedig még nagyobb sebesség elérését teszi lehetővé.

A váz új, alacsony profilú láncvillát és gondosan tervezett támvillát kapott a maximális komfort érdekében, melyen tovább javít a rázkódásokat elnyelő, zajtalan Smart Entry kábel elvezetés. Rövidebb fejcsővel és egy lánctányéros változatával a 29-es BIG.NINE és a 27.5-es BIG.SEVEN tökéletes megoldása egy igazi versenykerékpárnak. Mindkét méret elérhető a könnyített CF5 vázzal, a pénztárca barát CF3 vázzal illetve alumínium vázzal is, így összesen 8 féle karbon és 4 féle alumínium modell kapható.

Big Trail

Nézzünk rá a BIG.NINE/BIG.SEVEN modellekre, dobjunk egy hátraarcot és nagyjából arrafelé találjuk a MERIDA új játékszerét, a BIG.TRAIL-t. Többnyire három érv szól egy merevfarú mellett: versenyzőknél leginkább a kis súly, hobbi kerékpárosoknál pedig az egyszerűbb karbantartás és az alacsony ár. Ezek mindegyike természetesen a BIG.TRAIL mellett szól, de ezeknek a feltételeknek már évekkel korábban eleget tettünk. A negyedik, esetünkben legfontosabb szempont a tiszta élvezet és szórakozás. Épp ezért kapott a BIG.TRAIL 650b+ kerekeket, alacsony és hosszú, enduro stílusú geometriát, 130 mm rugóutas első villával és teleszkópos nyeregcsővel. Rövid láncvillájának és Boost-standard kerekeinek köszönhetően az igazán játékosra sikerült BIG.TRAIL három féle alumínium változatban kapható.

ONE SIXTY:

A merevfarúak után vessünk egy pillantást a hátul is rugózó szekcióra, hisz a MERIDA mérnökei itt sem tétlenkedtek. 2017 új sztárja a 2500 g-ot alig meghaladó karbon-alu vázas ONE-SIXTY, a NINETY-SIX projekt óta kigondolt legkeményebb össztelós modell. Az új ONE-SIXTY az enduro határait feszegeti, miközben tartalmaz minden eddigi, sok éves tapasztalatot és bevált, megbízható technológiát. Agresszív geometriájának (430 mm-es láncvilla, 65.3°-os fejcső), „Float Link” technológiájának és 170 mm-es teleszkópjának összessége egy olyan elvetemült gépet alkot, mely a legőrültebb riderek elismerését is kivívja majd.

A Bringaland Kerékpárüzletben megtalálható a Merida kerékpárok széles választéka, már néhány 2017-es modell is elérhető, de mindegyik előrendelhető üzletünkben

2017-es Merida kerékpár katalógust itt megtekintheted..